Πρόγραμμα woocommerce/opencart specialist

E commerce σεμινάρια

Σεμινάρια Woocommerce & Opencart

Σεμινάρια woocommerce
qtl_gold

Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
κατά το πρότυπο QTL Advanced της ACTA
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Logo-Acta

Σεμινάρια Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Πιστοποίηση ecommerce σπουδές

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης πιστοποιημένου προγράμματος σε επίπεδο Advanced από την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, θα λάβετε βεβαίωση πρακτικής εξάσκησης από την εταιρεία κατασκευής eshop DreamWeaver.Gr

E commerce σεμινάρια κόστος

Σεμινάρια ηλεκτρονικού εμπορίουΜπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα σπουδών μας και με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης πιστοποιημένου προγράμματος σε επίπεδο Advanced από την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το κόστος για κάθε πρόγραμμα ( σεμινάριο WooCommerce / σεμινάριο Opencart ) είναι στα 230 ευρώ και περιλαμβάνει και την παροχή domain name και hosting, ώστε να εργαστείτε πάνω σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Σεμινάρια woocommerce & OpenCart . Σκοπός

e commerce σεμινάριαΣκοπός των δύο αυτών σεμιναρίων είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με την απαραίτητη γνώση στην δημιουργία και ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων από το Α ως το Ω με τη χρήση δύο από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου αυτή τη στιγμή, το WooCommerce και το Opencart. Μετά το τέλος κάθε σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο eshop είτε για ιδίαν χρήση είτε για την εργασία του. Τα δύο αυτά προγράμματα, όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων, είναι σεμινάρια εξ αποστάσεως που δεν απαιτούν την φυσική σας παρουσία.

Σε ποιους απευθύνονται

E commerce σεμινάριαΤα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε ηλικίας και πιο συγκεκριμένα:
1) επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης τους.
2) ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων και θέλουν να διευρύνουν τις υπηρεσίες τους και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.
3) ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν να εργάζονται ως κατασκευαστές ιστοσελίδων.
4) ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν ως υπάλληλοι σε εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων ή να αναλάβουν τη συντήρηση ηλεκτρονικών καταστημάτων σε Woocommerce και Opencart.

e Commerce σεμινάρια | e commerce σπουδές

Ύλη σεμιναρίου Woocommerce

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε πως να κάνουμε εγκατάσταση στον server φιλοξενίας μας αρχικά το WordPress και έπειτα το Woocommerce plugin που θα δώσει στο WordPress μας τη δυνατότητα λειτουργίας του ως ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σε αυτή την ενότητα ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τις ρυθμίσεις που αφορούν την εμφάνιση (design) του ηλεκτρονικού καταστήματος, τις γενικές ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία του, όπως το setup των τρόπων αποστολής, των πληρωμών και των αυτοματοποιημένων e-mail. Τέλος, θα μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο όταν ολοκληρώσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα το συνδέσουμε, εαν θέλουμε, με τα δημοφιλή marketplaces όπως το skroutz, το bestprice και το shopflix.

Εδώ θα μάθουμε πως να δημιουργούμε τις κατηγορίες των προϊόντων μας, τα προϊόντα μας είτε αυτά είναι απλά προϊόντα είτε έχουν επιλογές, όπως χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις. Τέλος, θα ασχοληθούμε με τη διαχείριση των παραγγελιών, των καταστάσεων παραγγελίας και την αποστολή ενημερώσεων για την πορεία της παραγγελίας στον πελάτη.

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε την αρχική σελίδα του καταστήματος μας, τη σελίδα κατηγορίας και τη σελίδα προϊόντων βάσει της δικής μας αισθητικής με τη χρήση του Elementor, του δημοφιλέστερου αυτή τη στιγμή builder πάνω στο WordPress.

Στην τελευταία μας ενότητα θα μάθουμε τις τεχνικές search engine optimization στο woocommerce e-shop μας και τη σύνδεση του με το Google shopping, ώστε τα προϊόντα μας να προβάλλονται στην ενότητα Αγορές του Google.

Ύλη σεμιναρίου Opencart

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε πως να ολοκληρώνουμε επιτυχώς την εγκατάσταση του Opencart στον server φιλοξενίας μας και tips ασφαλείας για να κρατήσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αλώβητο από διαδικτυακές επιθέσεις.

Σε αυτή την ενότητα ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τον τρόπο ρύθμισης του Opencart, την προσθήκη γλωσσών ανάμεσα τους και τα ελληνικά, προσθήκη των στοιχείων επικοινωνίας, το setup των μεταφορικών και των τρόπων πληρωμής.

Εδώ θα μάθουμε πως να δημιουργούμε τις κατηγορίες των προϊόντων μας, τα προϊόντα μας είτε αυτά είναι απλά προϊόντα είτε έχουν επιλογές, όπως χρώμα, μέγεθος, διαστάσεις. Τέλος, θα ασχοληθούμε με τη διαχείριση των παραγγελιών, των καταστάσεων παραγγελίας και την αποστολή ενημερώσεων για την πορεία της παραγγελίας στον πελάτη.

Το Opencart σε αντίθεση με το WordPress είναι πολύ φτωχό στις δυνατότητες που παρέχει πάνω στην αισθητική διαμόρφωση του. Για το λόγο αυτό θα δούμε τα opencart templates, που διετίθενται στην αγορά, και θα εγκαταστήσουμε και παραμετροποιήσουμε ένα από αυτά στο Opencart μας.

Στην τελευταία αυτή ενότητα το αντικείμενο μας θα είναι η εκπλήρωση όλων εκείνων των συνθηκών που πρέπει να πληρούνται, ώστε η Google να μας κατατάξει στην πρώτη σελίδα της στα αποτελέσματα του καταλόγου αναζήτησης της.

Μεθοδολογία

Το κάθε πρόγραμμα βασίζεται στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία και περιλαμβάνει ασύγχρονη – αυτόνομη μελέτη διδακτικού υλικού, χωρισμένου σε πέντε διδακτικές ενότητες διάρκειας 6 ημερών έκαστη. To κάθε πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο και με 5 videos στην ελληνική γλώσσα, στα οποία η διδάσκουσα επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται οι σκοποί κάθε ενότητας. Εάν ο εκπαιδευόμενος το επιθυμεί μπορούν να γίνουν έως 4 online συναντήσεις μέσω zoom για επίλυση αποριών και ζωντανή εξάσκηση στο υλικό.

Πιστοποίηση e-Commerce

Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτείται η επιτυχής εξέταση σας σε online quiz 25 ερωτήσεων με ποσοστό επιτυχίας 70% και άνω. Στο πρακτικό σκέλος θα υπάρξει η κατασκευή e-shop ανάλογα με την πλατφόρμα που έχετε επιλέξει και που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης από κοινού με τον επιμορφωτή σας. Domain name , web hosting και άλλα απαραίτητα εργαλεία παρέχονται από την εταιρεία web design dreamweaver.gr που θα χορηγήσει και βεβαίωση πρακτικής εξάσκησης σε κάθε σπουδαστή. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης πιστοποιημένου προγράμματος σε επίπεδο Advanced από την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

5/5 - (48 votes)