Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων - Ποιοί είμαστε

Είμαστε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο μας την  ανάδειξη της βαρύτητας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την έρευνα θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί. 

Είμαστε partners και στηριζόμαστε από την Microsoft, την Google , την  Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου κατόπιν της αναγνώρισης που λάβαμε από την TechSoup ( Technology for Global Good) με validation token a8b3446a@HRNJFHCBB346

LabHeron.Gr -

Την όποια εμπορική εκμετάλευση του ιστοτόπου labheron.gr έχει αναλάβει η εταιρεία ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ και ΣΙΑ Ο.Ε. , τον οποίο παραχωρεί δωρεάν το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων . Ως αντάλλαγμα η τελευταία παρέχει τις διαδικτυακές υποδομές της για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών της καθώς και των δωρεάν σεμιναρίων και πιστοποιήσεων που παρέχει το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων όπως και των υπολοίπων δωρεάν υπηρεσιών της ( γραφείο μεταφοράς τεχνολογίας , υποβοήθηση νεοφυών επιχειρήσεων, δίκτυο ερευνητών , κατασκευή ιστοσελίδων , web hosting, domain names για φορείς κ.α.). 

heron-certiprof-new

Το όραμα μας

Το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων είναι μια ΑΜΚΕ με αντικείμενο την έρευνα και την εκπαίδευση και αποτελεί την μετεξέλιξη και συνέχεια της «Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου». Πιστεύουμε ότι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην Ελλάδα στο αύριο. Επιλέξαμε τον δρόμο της εκπαίδευσης και της έρευνας για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να το επιτύχει.

Εκπαίδευση

Παρέχοντας δωρεάν σεμινάρια και προγράμματα έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 1.500 συμπολίτες μας μέχρι στιγμής σε επιστημονικά πεδία που αρχίζουν από την Ψυχολογία και την Εκπαίδευση και φθάνουν μέχρι και τον χώρο των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Digital Aegean προχωρεί στην ενίσχυση σπουδαστών επαγγελματικών προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ψηφιακό και έντυπο υλικό.

Έρευνα

Δυο επιστημονικά περιοδικά σε συνεργασία με φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου ( Infopolis.Gr & Skepsy.Edu.Gr) Δημιουργήσαμε την πρώτη ελληνική πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης των ερευνητών από όλα τα επιστημονικά πεδία ( researchersbook.gr) και δημιουργώντας ιστοσελίδες για φορείς εκπαίδευσης της δευτεροβάθμιας & τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για άλλους φορείς ( Επιστημονικούς και Κοινοφελούς Χαρακτήρα) αλλά και ερευνητές.

Οι σκοποί του Εργαστηρίου μας

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΗΡΩΝ εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα:
1.Τεχνολογίες ΤΠΕ και συναφείς τεχνολογίες και εφαρμογές.
2.Πληροφοριακές υποδομές, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία γλωσσών προγραμματισμού και τη χρήση τους σε πραγματικές εφαρμογές.
3.Δικτυακές εφαρμογές πάσης φύσεως καθώς και την ανάπτυξη αλγορίθμων.
4.Ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού, δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με σύγχρονες και ασύγχρονες μεθόδους.
5.Μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή εφαρμογών, διεπαφών και υπηρεσιών διαδικτύου και υπολογιστικού νέφους που ενσωματώνουν τεχνικές και αλγορίθμους μηχανικής μάθησης
6.Μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή πολυμεσικών εφαρμογών καθώς και εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
7.Εξόρυξη δεδομένων και πληροφορίας από μεγάλο όγκο δεδομένων
8.Μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Καινοτομίας & Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
9.Υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων
10.Παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε θέματα ΤΠΕ, Διαδικτύου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Καινοτομίας και συναφή ζητήματα τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ιδιώτες του χώρου αυτόνομα ή και σε συνεργασία με τρίτους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
11.Παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαφημιστικής προβολής τους στο διαδίκτυο.
12.Υπηρεσίες πιστοποίησης στα γνωστικά αντικείμενα τεχνολογιών ΤΠΕ, Διαδικτύου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Καινοτομίας και συναφή ζητήματα

Μνημόνια Συνεργασίας & Στήριξη Δράσεων

Το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με μια σειρά φορέων όπως και στηρίζει μια σειρά δράσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε  τα προγράμματα ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου , τον θεσμό των aegean startups , το project Προμηθέας , το Διεθνές Συνέδριο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση ICEGOV του ΟΗΕ  Στον Δήμο Ζωγράφου (ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ ) με τον οποίο λειτουργούν το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας για την πόλη του Ζωγράφου , με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), τον Επαγγελματικό Σύλλογο Σητείας Κρήτης , την  Επιστημονική Εταιρία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , την οργάνωση AHEPA   και πολλούς άλλους φορείς και δράσεις χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Αναφορές Τρίτων για δράσεις του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Μπορείτε να δείτε αναφορές μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας κλικ εδώ

Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων: Πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων μπορεί να κάνει την διαφορά

Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων – Επενδύοντας στο αύριο της χώρας. Αναφορά στο skai.gr

5/5 - (84 votes)